Featured Post

NORTH-AFRICAN IMMIGRANTS IN RURAL CENTRAL SPAIN

( This paper was never published. Some 12 years old, still worth reading and give consideration. It is reproduced here to anyone's curio...

Thursday, March 03, 2011

Presentació d'un nou llibre sobre l'Hospital Joan XXIII de Tarragona


Presentació llibre

"ALLÀ BAIX". L'Hospital Joan XXIII de Tarragona (1967-2009)
de Xavier Allué

DIA: Dilluns 14 de març
HORA: 20 hores
LLOC: Sala d'actes de l'Ajuntament de Tarragona
AMB: Josep Fèlix Ballesteros (alcalde de Tarragona)
Manuel Rivera (director de Silva Editorial)
Josep M. Comelles (antropòleg i prologuista del llibre)
Xavier Allué (metge i autor del llibre)

_________________________________________________________________________________________
Allà baix és un relat etnogràfic i diacrònic del Joan XXIII: hospital universitari i de districte a Catalunya, institució emblemàtica a les comarques de Tarragona, espai de memòria i lloc ple de vida —obert de 0 a 24 hores.
Amb un estil molt lliure i amè, dotat d’una mirada original i amatent amb els detalls, el doctor Allué recupera i compon una història col·lectiva de més de quaranta anys, viscuda per gent molt diversa i pel mateix autor —metge pediatre i director mèdic del centre, investigador i prolífic divulgador de nombrosos temes de medicina social.
Aquesta obra constitueix una aportació única, valuosa i interdisciplinar que ens apropa als exteriors i interiors dels serveis de salut al nostre país, de certes experiències professionals i humanes, dels seus mitjans materials i d’un entorn social sempre canviant.
A Xavier Allué Martínez (1943) li van oferir un lloc de treball com a metge a l’Hospital Joan XXIII al setembre de 1967, vàries setmanes abans que l’hospital entrés en funcions. Estava acabant la seva especialització en Pediatria i tenia ja plans d’anar-se’n als Estats Units amb una beca Fulbright. Divuit anys després va accedir a la plaça de cap del Servei de Pediatria i des de llavors treballa aquí (entremig: va completar estudis als Estats Units i el Canadà, va tornar Espanya per muntar l’UCI de Pediatria a l’Hospital de Cruces al País Basc, i després va treballar set anys l’Hospital Comarcal d’Eivissa).
Ha escrit i publicat un parell de llibres, dues dotzenes de capítols d’altres llibres, una vuitantena d’articles científics referenciats, moltes comunicacions a congressos nacionals i internacionals i més d’un miler d’articles d’opinió a mitjans locals i nacionals. Fa quinze anys, es va doctorar en Antropologia per la Universitat Rovira i Virgili. Ha realitzat treballs diversos a l’àmbit de l’antropologia mèdica des de la universitat tarragonina en la qual ha exercit com a professor.

No comments: