Sunday, September 29, 2024

La Constant (K) de Mallart:

 



La Constant (K) de Mallart:

En tots els col·lectius, grups, associacions, étnies o tribus, per diversos que siguin, el % d'imbécils es manté constant.

Recollit pel Dr. Jordi Salvador, antropòleg i, actualment, diputat al Congrés espanyol del Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya.

NOTA BIBLIOGRAFICA:

Lluís Mallart i Guimerà (Barcelona1932) és un antropòleg català. Mallart va ser el fundador de la missió de recerca Agermanament després que es traslladà al Camerun l'any 1961. Com a missioner s'instal·là al costat de la tribu Evuzok fins al 1968. Aquell mateix any se n'anà a París a ampliar els seus estudis d'antropologia i es doctorà el 1971. Ha estat professor a la Universitat de Nanterre. La documentació etnogràfica recollida en el seu treball de camp entre els evuzok es troba als arxius de la biblioteca del Laboratori d'Etnologia i Sociologia Comparada de la Universitat de Nanterre. Aquest treball de camp ocupà gran part de la seva activitat professional als anys noranta. Com a conseqüència de tota aquesta tasca científica i antropològica, Mallart s'ha convertit en un especialista en antropologia religiosa i mèdica.[1]


No comments: