Tuesday, November 25, 2014

Fent caminet cap a la independència de Catalunya

Els esdeveniments es van succeint més ràpid que no la meva capacitat d'escriure en aquest blog.
Com tothom sap a hores d'ara, la "consulta", referèndum parcial, "procés consultiu no vinculant" o el que voleu que el nomenem, del 9N ha estat un èxit aclaparador. 2.3 milions de ciutadans es van llevar al matí, van agafar el seu DNI, van trobar el lloc on podien votar, cosa no massa fàcil puix que només es podia votar als instituts d'ensenyament secundari i alguns altres locals, van fer cues de més d'una hora, a llocs sota la pluja, es van identificar davant de les meses constituïdes per voluntaris que des de bon matí estaven preparats i van dipositar la seva papereta expressant la seva voluntat en respondre a les preguntes plantejades. No va haver-hi cap incident i al final de la jornada no van quedar restes ni deixalles, tot net i polit i disponible per a seguir les vides amb normalitat l'endemà.
2.3 milions de persones no fan aquest esforç per a no res. No han embogit escoltant cants de sirenes mediàtiques, ni tenen reaccions viscerals a històries, slogans o simbolismes.
Han donat una passa endavant en una direcció clara: la independència d'una nació.
Qualsevol altra interpretació resulta buida i inconsistent.
Qui vulgui escoltar que escolti.

Òbviament que cal continuar treballant en un procés pacífic, democràtic i consistent amb les voluntats expressades.
I en això estem.

A la següent entrada d'aquest blog aportem unes idees per un aspecte de les decisions a incloure a un futur estatut o constitució.

..

No comments: