Monday, March 23, 2020

Segon dia de primavera

Segon dia de primavera. Good news and bad news.

A veure, minyons. Si heu fet bondat i heu estat confinats d'ençà que ho van ordenar les autoritats catalanes, esteu entrant en el novè dia. Si no heu tingut símptomes, el més probable és que no heu agafat el virus. Tot i que el temps d'incubació pot arribar a ser de 14 dies, és també probable que els que passen un temps d'incubació més llarg tinguin un quadre dels més lleus. Tranquils, us en sortireu d'aquesta.

Però només si continueu confinats: no heu agafat el virus (o el virus no us ha agafat) i, per tant, encara sou susceptibles a agafar-ho. Especialment ara que anem arribant al pic de casos, és quan hi ha més gent portadora, el que incrementa les possibilitats d'agafar-ho. Compta, doncs, i tancats a casa.

Si heu tingut o teniu símptomes lleus, tant de bo. Sou contagiosos però també quedareu, almenys un temps, immunitzats. Quan passi el periode contagiositat (unes 3 setmanes) podreu anar pel món tranquils. La resta no, mentre continuïn havent-hi nous casos. Del que es pugui considerar el darrer nou cas, compteu quinze dies abans de pensar que això s'acaba... Per Sant Jordi no. Potser per Sant Joan.

21 de març de 2020

No comments: