Friday, September 13, 2013

Diada de Catalunya 2013

A quaranta-vuit hores de viure l'experiència de la Via catalana per la independència que va portar a les carreteres i carrers de Catalunya 1.6 milions de persones, encara no se m'acut un comentari que no estigui envoltat d'emocions.
Imatges i paraules de molta gent han il·lustrat l'esdeveniment, del qual ara hem d'esperar les conseqüències, que no vull tampoc analitzar.
Només deixar constància que la Via catalana representa un poble en marxa amb un objectiu clar que s'asolirà tard o d'hora: un estat propi.
Vaig participar en l'acte previ convocat a Tarragona per revindicar el compromís de la ciutat amb el procés de la independència que havia malintencionadament estat posat en dubte.
Davant de 2800 persones, el meu discurs va ser, com demanava l'ocasió, breu i, per tant, el puc reproduir aquí:

ACTE del 10 de setembre de 2013

Diuen que el temps, com l'espai, té tres dimensions: passat, present i futur.
Del passat poc podem fer. No el podem caviar si no és dient mentides.
El futur és, per definició, difícil de predir.
Però si el volem fer nostre, els que ens hem de guanyar és el present.

I el present és avui, aquí, demà a la Via catalana. Per a sortir al pas dels que dubten de si Tarragona està compromesa amb la independència de Catalunya.

A Tarragona som molts que volem un estat propi, pacífic, respectuós amb els drets humans, convivencial, compromès amb el manteniment de l'estat del benestar, amb feina per tothom i lliure.

Per això estem avui, al present, aquí. Perquè volem exercir el nostre dret a decidir el nostre futur … tan si es vol com si no es vol.
I que aquest futur ho sigui amb independència de condicionants externs.

Amb el meu millor desig de


Salut, Visca Tarragona i Visca Catalunya!!!

El que veig clarament és que se'ns gira feina. I d'aquesta feina aniré referint-me des del blog seguidament.

.

No comments: