Sunday, May 10, 2015

ELECCIONS A L’ANC 2015 (recull-resum)

Finalment avui dissabte dia 9 de maig s’han celebrat les eleccions al Secretariat Territorial de Tarragona, convocades anticipadament per dissolució del secretariat i després ajornades per a fer-les coincidir amb les eleccions d’àmbit nacional. Són les primeres eleccions democràtiques puix que anteriorment els càrrecs s’han ocupat per cooptació. El període preelectoral s’ha vist un xic enterbolit per irregularitats diverses i la dificultat estatutària que impedeix fer publicitat i campanya electoral als candidats, que han obligat a què es constituís una Junta electoral per membres de l’ANC de fora de Tarragona per a supervisar els comicis.

La mesa electoral ha obert puntualment i les eleccions s’han desenvolupat amb incidències menors, entre les que la més notable ha pogut estar la impresentable presència de la presidenta actual d’Òmnium Cultural de Tarragona, instal·lada al despatx de la secretaria, zona de vot confidencial de la seu d’ANC-TGN repartint paperetes i aconsellant a diferents votants a qui havien de votar, activitat que ha abandonat quan se li ha cridat l’atenció.

Els resultats han afavorit a la candidatura continuista que dirigeix Carles-Xavier Gómez, fins ara sotscoordinador i encarregat de la Comissió d’actes, per 130 vots, enfront dels 53 de l’altra candidatura renovadora i 2 vots en blanc

Els resultats de les eleccions nacionals no són, naturalment, més que parcials. De moment el candidat que ha obtingut més vots a l’àmbit local és l’Agustí Alcoverro i al nacional la Rosa Alentorn.

9 de maig 2015

(Refs: les pàgines web de l'ANC)

No comments: